Uit de krant…

Mia Van Hove, Mie van den broeck, Christel Onsea, Monique Truyts, Annemie Ramon en Lief Wynants deelden de ontbijtmanden in Westerlo uit.  — © Hans Otten

Lionsdames delen 750 ontbijtmanden uit aan moeders

Westerlo, Herselt, Hulshout, Laakdal – 

Serviceclub Juweel der Netevallei heeft maar liefst 750 ontbijtboxen uitgedeeld aan gezinnen in armoede in de regio rond Westerlo en Laakdal. Het thema staat het hele jaar in de aandacht van de Lionsclub.

Hans Otten

De ontbijtactie vond gelijktijdig plaats in Westerlo, Herselt, Hulshout, Laakdal en Heist-op-den-Berg, waarbij de verschillende bestuursleden van Lionsclub Heist-Westerlo verspreid over de verschillende afhaalpunten de pakketten uitdeelden aan de gezinnen die het financieel lastig hebben. Om dat doelpubliek te bereiken, hadden ze de hulp gekregen van de betrokken gemeente- en OCMW-besturen, zodat de uitgebreide traktatie zeker bij de juiste mensen terechtkwam. Juweel der Netevallei bestaat uitsluitend uit dames.

“Deze actie is het startschot van een project dat we spreiden over twee jaar”, legt voorzitster Christel Onsea uit. “Mensen in armoede hebben het nu nog zwaarder te verduren dan voor de pandemie. Zelf heb ik een driedaagse vorming gevolgd bij Wouter Cox, die verantwoordelijk is voor het Netwerk tegen Armoede. Om de ontbijtboxen te financieren, verkochten we Lionsclub koffieverwenboxen. Met succes, want we konden 750 ontbijtmanden verdelen.”

Om het eigen netwerk verder te sensibiliseren voor de armoedeproblematiek in de Zuiderkempen organiseren de dames later dit jaar nog een diner-causerie met sprekers zoals professor Peter Adriaenssens, kinder- en jeugdpsychiater, en professor Bruno Vanobbergen, voormalig kinderrechtencommissaris. In november volgt een concert waarvan de opbrengst integraal naar dit project gaat. Een opvallende actie volgt in 2022, wanneer Juweel der Netevallei een groot kinderfeest voor gezinnen in armoede plant.

HEIST-OP-DEN-BERG

Lionsclub zorgt voor 750 moederdagontbijten

De 28 vrouwen van Lionsclub Juweel der Netevallei bezorgde afgelopen zondag moederdagonbijten aan …

 

De 28 vrouwen van Lionsclub Juweel der Netevallei bezorgde afgelopen zondag moederdagonbijten aan 750 kansarme gezinnen in Heist-op-den-Berg, Herselt, Hulshout, Laakdal en Westerlo. De serviceclub steunt al dertig jaar sociale projecten en vond in tijden van corona een alternatieve manier om zich in te zetten.“De komende jaren werken we rond gezinsarmoede, en meer specifiek rond kinderarmoede”, zegt voorzitter Hildegarde Raeymaekers. “Omdat we door corona niet echt konden organiseren wat we voor ogen hadden, verkochten we verwenpakketten binnen ons eigen netwerk. Zo konden we 750 mama’s en hun gezinnen een ontbijt aanbieden. Onze groep bracht heel wat van die ontbijten zelf weg. Ophalen was ook mogelijk. Zo’n 350 pakketten werden in Heist verspreid.” (kvro)

Geef een antwoord