Sociale projecten 2016-2017

Lieve aanwezigen,

Vanavond is voor ons een beetje de apotheose van ons lionsjaar. Dank zij onze hard werkende leden konden we dit jaar niet minder dan 27.700 EUR verzamelen om uit te delen aan goede doelen.
Ik heb als voorzitter van de sociale commissie de bijzonder leuke taak om aan iedere vertegenwoordiger van de organisatie de cheque af te geven

DE SCHOMMEL
Neemt de zorg waar voor opvang van kinderen in moeilijke situaties tussen 0-12 jaar, naast ook contextbegeleiding en advies en training wanneer de opvoeding problematisch verloopt.
Bij de schommel is men bezig met de aanleg van een deel van de speeltuin en wij sponsoren een gedeelte van de aanleg van het verhard parcours dat zal dienst doen als fiets/gocar en schaatspad

KORTJAKJE
waar kinderen vanaf 4 jaar viool en cello kunnen leren spelen volgens de suzuki-methode.
Zij overleven zonder overheidssteun en er zijn versleten pupiters en bogen. Zij hebben ook nood aan partituren en van dit alles zullen wij een groot deel sponsoren.

LEVENSRUIMTE
kennen we allemaal als de private onderneming binnen bijzondere jeugdzorg voor kinderen en jongeren die kampen in het gezin met opvoedingsproblemen of die zich bevinden in een verontrustende opvoedingssituatie.
zij zijn bezig met de vroegere wasserij om te bouwen tot een crea-ruimte en die zou dan voorzien worden van zitzakken, een beamer en een projectiescherm en dat gaan wij sponsoren.

HIPPISCH ZORGCENTRUM HEIKENHOF
Hier kunnen mensen met een beperking terecht waar zij , rekening houdend met hun beperking, zich ontspannen met paarden. Dit gebeurt ook in een therapeutische context.
zij zijn reeds sedert vorig jaar bezig met de aanleg van hun belevingspiste en in dat kader moet er in de paardenpiste een waterbak worden geplaatst, die door ons zal worden gesponsord.

DE SOCIALE KRUIDENIER
Werkt samen met het OCMW van heist o/d berg ivm voedselbedeling bij kansarmen.
De voedselpakketten bevatten de onmisbare eieren .
onze sponsoring bestaat uit het voorzien van eieren gedurende een periode van één jaar.

STUW HEIST o/d BERG
STUW zorgt voor begeleiding van gezinnen die steun nodig hebben bij opvoeding of ontwikkeling van kinderen.
er is de contextbegeleiding (waarbij de begeleider aan huis komt) en de dagbegeleiding, waarbij de jongere dagelijks naar daar komt

het is in het kader van de dagbegeleiding dat er nood was aan “sportieve attributen” :BMX, steps, skeelers, basketballen, voetballen, voetbaldoel, basketbalbord en daar zullen wij graag een deel van sponsoren.

unified Sailing team
zij brengen mensen mét en zonder verstandelijke beperking samen in één team.
“samen zeilen en samen trainen is een snelweg naar vriendschap en begrip”
zij hadden een grootzeil nodig en dat zullen we sponsoren en het leuke is dat dit zeil zal voorzien worden van ons logo : dus we gaan op zee !

RESPIJTHUIS LIMMERIK
is een initiatief van pulderbos revalidatiecentrum voor kinderen en jongeren en zij bieden de mogelijkheid om een kind dat 24/7 zorg nodig heeft op te vangen, zodat de andere leden van het gezin en de ouders een tijdje op adem kunnen komen.
zij hebben nood aan extra personeel tijdens de verlofperiodes en daar zullen wij ons steentje toe bijdragen door middel van het bedrag van de loonkost voor één week voor een extra ervaren verpleegkundige.

TONGELSBOS
de kinderen van 8-9 jaar krijgen daar basistechnieken aangeleerd vanaf de middenbouw en in de bovenbouw (kinderen van 10-13 jaar° KRIJGEN ZIJ 3 UUR WERKHUIS PER WEEK.
Booroefeningen worden momenteel uitgevoerd met een handboormachine (niet zonder gevaar voor kinderen met concentratiestoornissen of gedragsproblemen)
daarom : kolomboormachine : veilig om de techniek aan te leren.
die machine moet geplaatst worden op een werkbank en zij die twee toestellen die wij dit jaar sponseren

’ t VOLDERKE
’ t volderke biedt ondersteuning aan mensen met een ernstige fysieke beperking en niet aangeboren hersenletsels
een aantal van de bewoners van ’ t volderke hebben een hersentrauma opgelopen na de geboorte, een accident of een trauma.
die spierspasmen zijn hiervan het gevolg.
en in dat kader hadden zij graag een toestel aangeschaft om spierspasmen te verminderen, wat zorgt voor bijzondere relaxatie van de spieren.
wij zullen dit dan ook graag dit jaar ondersteunen.

KRUISLINK – herman hauqier
KRUISLINK zorgt voor opvang van kinderen tussen 0 en 18 jaar in twee opvangtehuizen : hulshout en westmeerbeek.
kinderen komen daar terecht vanuit moeilijke omstandigheden en het verblijf is gericht op een langdurige opname.
In dat kader hadden ze graag een slaapkamer omgebouwd tot studio met kitchenette en badkamer zodat jongeren vanaf 16 jaar zelfstandig kunnen leren leven .
In dat kader zullen wij de kitchenette sponsoren met aanpassing van de nutsvoorzienignen.

SEKO LMD
OOK SEKO kennen we inmiddels zeer goed dank zij tina. het is een zelfhulpgroep die de oogziekte LEEFTIJDSGEBONDEN MACULA DEGENERATIE meer bekendheid wil geven. Mits een vroege tijdige en juiste diagnose kan men met de juiste behandeling de ziekte stabiliseren.
hiervoor organiseren zij bijeenkomsten en moeten er dus zalen worden gehuurd en die huur van zalen zullen wij dit jaar sponsoren.

2 Comments Voeg uw reactie toe

  1. moniquetruyts schreef:

    Zijn nog niet ingevuld

    1. moniquetruyts schreef:

      Wanneer worden de sociale projecten ingevuld ?

Geef een reactie